Vestacka ziva ograda

Veštačka živa ograda za spoljašnju upotrebu

vestacka ziva ograda

Veštačka živa ograda predstavlja  izvanredan način da obogatite izgled vašeg eksterijera, nudeći mogućnost da dosadne ograde zamaskirate, stvorite impresivne zidove oko bazena i transformišete običan prostor u nešto izuzetno lepo i jedinstveno.

Osim svoje estetske privlačnosti, ovi elementi su takođe izuzetno praktični u postavljanju granica, pružanju privatnosti i karakteriše ih dugotrajnost uz minimalnu potrebu za održavanjem.

Minimalni troškovi održavanja

U poređenju sa svojim prirodnim pandanima, veštačka živa ograda za spoljašnju upotrebu zahteva apsolutno minimalno održavanje. Ne zahteva obilno zalivanje kao što je slučaj sa pravim živim ogradama, te je odlična alternativa za uštedu vode. Čest problem kod pravih živih ograda su smeđe mrlje koje mogu nastati usled nedovoljnog održavanja, dok veštačke žive ograde nikada ne susreću ovaj problem i zadržavaju svoju zelenu gustinu tokom cele godine.

Dok prave žive ograde zahtevaju vreme da rastu i dobiju oblik, veštačke žive ograde se postavljaju za nekoliko sati. Većini biljaka treba pet godina da narastu do svoje pune visine, što je oštar kontrast sa našim skoro trenutnim zidovima žive ograde. Više ne morate da donosite odluku o praktičnosti nad lepotom, jer naši zidovi od žive ograde pružaju trenutnu privatnost i granična rešenja sa svim šarmom bujnog zelenila.

Estetski izgled

Svoje probleme sa privatnošću možete rešiti ogradom sa niskim održavanjem, ali to vam ostavlja malo prostora da poboljšate estetsku privlačnost spoljašnjih površina. Iskoristite prostor koji imate na najbolji mogući način tako što ćete se oblačiti blagom ograđivanjem. Dvorišta često mogu biti oskudna u zelenilu, ali dodavanje gde god je moguće zaista stvara prelep vizuelni uticaj. Tamo gde je prostor ograničen i osvetljenje može biti malo tamno, zeleni paneli imaju sposobnost da ožive prostor i dodaju dubinu, čineći da male površine izgledaju veće, a ne ograničene.

Tamo gde prave žive ograde mogu narasti samo do jednog metra u visinu, veštačke žive ograde mogu biti visoke ili kratke koliko želite. Ovo je savršeno kada ih koristite za privatnost. Sve dok postoje tačke za pričvršćivanje za koje se naši paneli mogu vezati (ograde i zidovi su savršeni), oni se mogu koristiti za dizajniranje vaše žive ograde po vašem ukusu.

Još jedna uobičajena zamerka pravih živih ograda na otvorenom je zahtev za doslednom sunčevom svetlošću ili lak pristup za održavanje. Do nekih otvorenih površina je izuzetno teško doći, kao što su uske oblasti između kuća i ograda, a ako su one vidljive kroz velike prozore, turobna ograda može umanjiti privlačnost. Ostala područja su jednostavno zasenčena od sunčeve svetlosti i neće dozvoliti zdrav rast prave žive ograde. Sve su to slučajevi u kojima je veštačka ograda savršeno rešenje.